Escapades: Visita exprés a París (II)

Després del nostre primer dia a París, ens vam despertar bastant aviat per continuar explorant la ciutat. Primer vam agafar el metro fins al Barri Llatí i vam caminar fins al Panteó de París; passant primer pels Jardins de Luxemburg.

Jardins de Luxemburg:

Molt a prop del Panteó, hi ha uns jardins espectaculars dissenyats al 1615 sota les ordres de Maria de Mèdici. Es consideren els més macos de París i deuen al seu nom al Palau de Luxemburg, que avui en dia es la seu del Senat francès. L’origen del palau i dels jardins prové del fet que Maria de Mèdici s’havia cansat de la seva vida al Louvre i va decidir que es construiria un palau a la italiana i al seu gust.

Durant la Revolució Francesa, aquest palau es va convertir en presó i després, durant la Segona Guerra Mundial, els alemanys van construir un búnquer als jardins.

Panteó:

Va ser un dels primers monuments importants construïts a París. La seva construcció va començar al 1764 i va acabar al 1790. L’edifici ha tingut diferents utilitats al llarg de la seva història; ha sigut utilitzat amb fins religiosos i patriòtics. Durant la Tercera República i arrel del funeral de Victor Hugo, va acabar sent el que és avui en dia: un edifici on albergar els coses d’homes il·lustres.

Actualment, a la cripta es poden trobar enterrades persones tan famoses com: Voltaire, Rousseau, Victor Hugo, Marie Curie, Louis Braille, Jean Monnet o Alejandro Dumas.

Després de visitar el Panteó, vam decidir menjar-nos un deliciós pastisset de maduixa i vam continuar el nostre camí fins la bonica Catedral de Notre Dame.

P1230407

Catedral de Notre Dame:

És una de les catedrals gòtiques més antigues del món, ja que es va construir entre els anys 1163 i 1245. La catedral està dedicada a la Verge Maria i, per això, el seu nom vol dir “Nostra Senyora”. Durant els seus vuit segles d’història, ha estat reformada en vàries ocasions. A la catedral, s’hi han celebrat esdeveniments molt importants com la coronació de Napoleó Bonaparte i de Enric VI d’Anglaterra. A més, també s’hi va realitzar la beatificació de Joana d’Arc.

Actualment, es poden visitar les dues torres i visitar el campanar en el que va viure el mític “Geperut de Notre Dame”. Per arribar-hi, s’hi han de pujar 387 esglaons a peu, tot i que nosaltres no ho vam fer perquè la cua pot arribar a durar 2 hores.

P1230408
Notre Dame és una catedral preciosa i plena de detalls.

A més, per aquells que vulgueu saber més sobre la història de la catedral, cada dissabte s’hi realitzen visites guiades gratuïtes en espanyol a les 14:30.

La nostra següent parada al camí, va ser un dels museus més visitats del món: el Louvre.

Museu del Louvre:

El museu es troba en l’antiga fortalesa del Palau del Louvre. Abans de ser un museu, va ser residència reial d’alguns monarques com Felip II. L’edifici ha passat per vàries remodelacions des del segle XII i l’any 1989 es va construir l’actual piràmide de vidre que avui en dia és l’entrada al museu.

P1230426

Va ser inaugurat al segle XVIII a partir de les col·leccions de la monarquia francesa i les espoliacions realitzades per l’Imperi de Napoleó. Aquest museu va innovar en el tipus de museu i que va passar de ser per les classes dirigents al públic general.

Com a museu, el Louvre conté més de 300.000 obres anteriors al 1948 i d’aquestes només 35.000 estan exposades. El museu està organitzat de forma temàtica en diferents departaments i entre les obres més importants estan: La Gioconda de Leornardo Da Vinci, La Llibertat Guiant al Poble de Delacroix o Les Bodes de Canà de Veronès.

"El petó" d'Antonio Canova.
“El petó” d’Antonio Canova.

La nostra visita al museu va ser relativament ràpida. Vam aprofitar per visitar amb calma les obres més antigues com les escultures de l’antic Egipte o l’antiga Grècia i, més tard, vam veure les obres més destacades. Després d’això, vam marxar ja que no disposàvem de gaire temps.

Actualment, l’entrada general costa 15€ i l’entrada per als menors de 18 i pels ciutadans de la UE entre 18 i 25 anys és gratuïta. 😛

Palau Nacional dels Invàlids:

El palau va ser edificat al segle XVII amb la intenció de que fos la residència pels soldats francesos retirats del servei. Tots els soldats que van prestar servei durant més de 10 anys a l’exèrcit podien retirar-se i van arribar a ser-ne més de 4.000.

P1230464

L’església de Saint Louis des Invalides va ser concebuda per servir al rei i als soldats. L’entrada a l’edifici es realitzava per dues parts:

  • L’església del domo va ser construïda entre els segles XVII i XVIII. Amb el temps, va passar a convertir-se en un panteó militar en el que es guarda el sarcòfag amb les cendres de Napoleó I. A l’exterior, hi predomina una cúpula daurada de 100 metres que es pot observar des de molts punts de la ciutat.
  • L’església dels soldats està decorada amb trofeus guanyats als enemics i que representen la història de l’exèrcit francès des del 1805 fins al segle XX.

Dins del palau, també hi ha el Museu de l’Exèrcit un dels millors museus d’art i història militar del món. Les seves exposicions van des de l’Antiguitat fins a la Segona Guerra Mundial. És molt extens i, realment, molt interessant. Les exposicions sobre les guerres mundials són molt completes i sorprenents. Si us agrada la història, recomanem la visita al 100%. 🙂

Detalls de la cúpula d'or de Les Invalides per dins.
Detalls de la cúpula d’or de Les Invalides per dins.

El preu de totes dues entrades és inferior als 10€, però com moltes atraccions turístiques de París són totalment gratuïtes pels ciutadans de la UE entre 18 i 25 anys!! 😀

Després de la nostra visita, vam anar a un supermercat i vam comprar uns sandvitxo i unes cerveses per dinar asseguts al Champ de Mars, just davant de la Torre Eiffel.

P1230503
La Torre Eiffel destaca per sobre de tot a París.

Després de dinar i amb força més calma, vam anar a un lloc ben diferent…

Òpera Garnier:

Està situada al Palau Garnier i és un edifici neobarroc impressionant. La seva història es remunta al desig de Napoleó III de crear un nou edifici per l’òpera. L’obra va superar un certamen de més de 170 projectes. Un cop ja s’havia construït, Napoleó va voler-lo unir amb una avinguda al Palau de les Tulleries i, per això, desenes de famílies van veure les seves cases expropiades. Finalment, mai no va utilitzar aquesta avinguda.

Nosaltres no hi vam poder entrar, ja que hi devia haver algun acte important i la policia va acordonar la zona de l’entrada. De totes maneres, l’edifici que va inspirar l’obra de “El Fantasama de la Òpera” és espectacular des de fora. L’òpera es pot visitar cada dia de 10 a 17 per menys de 10 euros (en aquest cas, només els menors de 10 anys poden entrar de manera gratuïta).

Moulin Rouge:

És el cabaret més famós de París i el van construir l’octubre de 1889 per un empresari terrassenc. El Moulin Rouge es troba al districte 18, molt a prop al Barri de Montmartre i just baixant de les escales de Sacré Coeur.

El Moulin Rouge de nit, amb les famoses llums vermelles.
El Moulin Rouge de nit, amb les famoses llums vermelles.

Finalment i després de sopar a un restaurant asiàtic a Montmartre, vam dirigir-nos per última vegada a Sacré Coeur. Un cop allà, vam gaudir d’unes vistes espectaculars de París de nit i vam acabar de dir adéu a París menjant-nos una crep de xocolata a la Place du Tertre. 😀 😦

París de nit des de la Basílica de Sacré Coeur!
París de nit des de la Basílica de Sacré Coeur!
Anuncios

2 comentarios en “Escapades: Visita exprés a París (II)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s