Nuestro encuentro no fue una coincidencia. Nada ocurre por accidente.

Iniciem amb aquesta frase, la penúltima entrada sobre el nostre viatge a Tunísia. Una cita que alguns us sonarà, ja que és de la pel·lícula de “La Guerra de les Galàxies”.

El nostre últim dia al sud de Tunísia va començar tornant el cotxe que havíem llogat el dia anterior i anant cap a l’estació de louage. Anàvem cap a Nefta, ja que volíem veure el petit palmeral de la ciutat, conegut com La Corbeille. La ciutat viu, principalment, del turisme i de la producció de dàtils. La distància entre Tozeur i Nefta és d’uns 15km, així que el trajecte és curt, i ens va costar uns 1,2TND  per tots dos.

Només arribar a la ciutat, vam posar-nos a caminar creuant-la. No sabíem molt bé com arribar-hi, però mentre passejàvem per arribar-hi vam conèixer una mica la ciutat. Des d’un principi, ens vam donar conta de què es tractava d’un lloc més tradicional. Finalment, vam arribar a La Corbeille. Tot i que ja havíem vist palmerals, aquell era especial perquè està envoltada de cases i creua la ciutat. Nosaltres vam veure una petita part, que és la d’interior de Nefta, però el palmeral arriba a tenir més de 350.000 palmeres.

La part més petita de La Corbeille, al bell mig de Nefta.
La part més petita de La Corbeille, al bell mig de Nefta.
El paissatge de Nefta combina amb el seu palmeral.
El paisatge de Nefta combina amb el seu palmeral.

Mentre estàvem al mirador veient el palmeral se’ns va acostar un home per oferir-nos un “mini-tour” per Ong Jemel, el lloc on vam deixar d’anar per intentar veure el desert el dia anterior. En un principi, l’home ens demanava uns 130TND per tots dos però després de regatejar amb ell vam acabar pagant 30TND pels dos. Just després d’haver-ho acordat, ens va dir que el seguíssim fins a un cotxe on hi havia un noi, li va donar instruccions i vam marxar cap a Ong Jemel, on hi ha el decorat d’Star Wars.

Tunísia ha estat escenari de moltes pel·lícules i al llarg del país hi ha diversos decorats d’Star Wars. Un d’ells, concretament l’espaiport Mos Espa del Planeta Tatooine, està localitzat a Ong Jemel. El decorat està bastant ben conservat i el vam poder visitar gairebé sols. També vam poder tocar una guineu del desert, un animalet preciós i molt tranquil. En aquell moment vaig tenir un moment de contradicció. Per una banda vaig poder tocar-la i agafar-la i és una sensació meravellosa, però per l’altre estava fomentant que segueixin utilitzant-los com a negoci; sense saber en quines condicions estan.

P1270391

Després d’això, just al costat del decorat, vam veure el més semblant al desert de tot el viatge: una gran duna. Ens vam tornar mig bojos i vam començar a córrer cap a la duna per arribar fins dalt el més ràpid possible. Tan bon punt vam arribar al cim, vam contemplar un seguit de dunes que, tot i que no eren gaires ni gaire grans, donaven la sensació d’estar a un desert de dunes tal i com l’esperàvem veure.

P1270416

Quan vam decidir tornar amb el nostre conductor, aquest ens va omplir una ampolla de sorra del Sàhara però, malauradament, no en volíem tanta i tampoc teníem un lloc més petit on posar-la així que la vam deixar quan vam tornar a Nefta. Un cop érem a la ciutat, vam buscar un lloc per dinar i després de menjar vam tornar cap a Tozeur. Volíem arribar a temps per anar a veure la posta de sol des d’una coneguda gran roca amb unes cares tallades en ella i… ho vam aconseguir! 

P1270446

P1270460
Una posta de sol totalment espectacular i diferent!

Els nostres dies al sud de Tunísia havien arribat a la seva fi i això només volia dir que el nostre viatge també s’estava acabant. Una barreja de tristor i nostàlgia s’apodera de nosaltres al recordar-ho perquè després d’això només ens quedava anar a l’hostal a recollir les nostres coses i buscar un lloc on sopar i agafar forces. Ens esperava un viatge nocturn en autobús de més de 5 hores, anàvem a la capital. Anàvem a Tunis!

Anuncios

Un comentario en “Nuestro encuentro no fue una coincidencia. Nada ocurre por accidente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s